Novosti

Upisi u Učenički dom Kvarner za školsku godinu 2019./2010.

PRIJAVA – putem linka na web stranici Doma : prijava kandidata za upis u Dom do 12.07.2019. do 14:00 sati objava konačne ljestvice poretka (na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Doma) 14.07.2019. u 20:00 sati UZ PRIJAVU POTREBNO JE PRILOŽITI: popunjenu prijavnicu za upis (nalazi se na web stranici Doma ili osobno prilikom dolaska u

Novo ruho restorana

Dolaskom proljeća, odlučili smo dašak tog vremena prenijeti i u restoran te smo nabavili nove stolice. Svojim veselim bojama učenicima su donijele dodatnu čar i vedrinu. Puno smijeha, raznih ukusnih obroka i veselih boja sigurno neće nedostajati.

Pripreme za Državnu maturu

Unatoć tome što je za maturante završila nastava, nekoliko upornih i vrijednih maturanata nije zaboravilo ono najbitnije – Državnu maturu. U dogovoru s odgajateljicom, krenuli su s pripremama za Državnu maturu u domu. Uz učenje, pisanje eseja, ponavljanje gradiva te usvajanje novih informacija, nađe se vremena za smijeh i zafrkanciju. Uopće ne sumnjamo da će

Učenička zadruga Kvarnerić

Vrijedni i kreativni učenici i voditelji Učeničke zadruge “Kvarnerić” sudjelovali su na 18.-oj smotri Učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije koja se održavala 17.svibnja 2019. u OŠ Trsat. Također, naše radove predstavljali smo i na okupljanju mladih čuvara okoliša na Korzu. Izložili smo samoniklo bilje, napravili analizu morske vode te se družili s mnogobrojnim prolaznicima.

Dan otvorenih vrata

Obavještavaju se svi zainteresirani da su Dani doma svaki petak od 8,00 do 18,oo sati. Veselimo se Vašem dolasku.

Večer maturanata

Obzirom da se uskoro rastajemo od naših maturanata, organizirana je večer maturanata gdje smo se družili, prisjećali se zanimljivih trenutaka u domu a sve smo to zasladili prigodnom tortom. Čestitamo maturantima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju. Jedno doba je iza njih, ali drugo tek počinje. Želimo im puno sreće i uspjeha u budućnosti!

Državna domijada

Na državnoj domijadi u Rovinju, ženska ekipa u šahu osvojila je 2. mjesto, a zanimljiva skulptura “Pauci” učenice Glorije Crnković osvojila je 2.mjesto stručnog žirija. Unatoč jakoj konkurenciji, druženje i stjecanje novih prijateljstava nije izostalo. Još jednom, čestitke našim učenicama i njihovim mentorima.

Pohvale i nagrade

Svečana sjednica dodjela pohvala i nagrada održala se u Klubu mladeži u domu. Učenicima koji su se istaknuli svojim primjerenim ponašanjem, te svojim doprinosom u aktivnostima doma uručene su pohvalnice, odnosno nagrade. Uz ugodno druženje, nastupala je Glazbena družina i učenik J.S. koji su svojim pjesmama dodatno uveličali ovu večer.

Dan posvećen ljepoti

Učenici Obrtničke škole Opatija u pratnji sa svojim profesoricama došli su u naš Dom pokazati svoju stručnost i kreativnost. Naime, učenice i jedan učenik iz Opatije došli su s namjerom izrade frizura, šminkanja i manikiranja naših učenica (imajući u vidu da se niti jedan od naših učenika nije odvažio na izradu frizure). Desetak frizerki i

Radionice, sportske igre i druženje

Obzirom da se pomalo bliži kraj školske godine, organizirali smo razne radionice i aktivnosti u domu kako bi se naši učenici međusobno više družili, natjecali se, slikali i stvarali te se još bolje upoznali. Veselimo se sutrašnjem danu i novim uspomenama.